VERSCHILLENDE SOORTEN FOTOGRAFIE

WELKE STIJL PAST BIJ JULLIE?

Welke stijl het beste bij jullie past is natuurlijk helemaal aan jullie zelf. Het fijn is om te weten dat elke fotograaf met ons keurmerk voldoet aan de hoogste eisen. De eisen die je mag verwachten zijn:
 

 • Jullie kindje is leidend. Elke fotograaf zal rekening houden met wat jullie baby wil en niet wil.

 • Er wordt veilig en schoon gewerkt.

 • Ruime ervaring

 • Voldoende keus

 • Studio ingericht voor baby’s en dus van alle gemakken voorzien. De temperatuur is perfect afgestemd op de baby. De fotograaf die aan huis fotografeert heeft alle juiste benodigdheden bij zich om op een zelfde veilige manier te werken. 

 • Gastvrij

 • Gebruik van kleur en styling materialen altijd in overleg

 

Een fotoshoot moet, buiten de prachtige beelden die gemaakt worden van deze zo bijzondere tijd, een unieke ervaring zijn waar jullie nog jaren fijn op terug kijken. Alle fotografen zullen dan ook hun uiterste best doen om een shoot om te buigen tot een beleving en een onvergetelijke herinnering.

Waar op te letten in je zoektocht naar een newbornfotograaf?

 

Het is vrij makkelijk om een newbornfotograaf te vinden. Welke fotograaf heeft nu de juiste ervaring om jullie kindje te fotograferen? Houd deze punten in gedachten tijdens je zoektocht:

 

 • Fotografeert de fotograaf in de stijl die jullie wensen?

 • Hoelang fotografeert de fotograaf al newborns? Welke opleidingen/workshops heeft de fotograaf gevolgd? 

 • Spreekt de stijl van je foto's je aan? Een fotograaf die bijvoorbeeld erg naturel fotografeert zal niet snel hele kleurrijke materialen gebruiken in de foto's die hij/zij maakt. 

 • Wat verder belangrijk is: schrijf je op tijd in. De meeste fotografen zijn al weken tot maanden van te voren volgeboekt.

 

Iedere fotograaf is anders en elke fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl van fotograferen. Sommigen zitten al lang in het vak en hebben daardoor veel ervaring (top als je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan), sommigen zijn bezig met het opbouwen van hun portfolio. Er zijn fotografen die op een natuurlijke manier fotograferen terwijl andere fotografen werken met veel met accessoires. Er is een fotograaf voor iedereen! Aarzel nooit om vragen te stellen. Het gaat om de veiligheid van jullie baby! Vraag zoveel je wilt om ervoor te zorgen dat jullie de fotograaf vinden die bij jullie past. 

GEPOSEERDE NEWBORNFOTOGRAFIE

Dit is een newbornshoot waarin de baby in verschillende poses gelegd wordt. Hierbij wordt erop gelet dat alle mooie details van het kindje duidelijk zichtbaar zijn.De baby wordt veelal bloot of met luiertje aan gefotografeerd. Verder wordt er (als jullie dit willen) gebruik gemaakt van doekjes, mutsjes, haarbandjes en dergelijke welke in het bezit zijn van de fotograaf. Ook worden de baby's met alle voorzichtigheid gefotografeerd in bijvoorbeeld een tonnetje of een mand. Deze shoot duurt tussen de 2 en 3 uur. Er zijn fotografen die bij je thuis komen en daar een setting opbouwen, maar er zijn ook fotografen die uitsluitend in de studio fotograferen.

GEPOSEERD MET

GEZINSLEDEN

Mooie geposeerde foto's waarin ouders en eventuele broertjes en zusjes ook worden betrokken. Hier wordt de nadruk gelegd op de prachtige band die bestaat tussen alle leden van het gezin. Dit kan samengevoegd worden met de geposeerde shoot, maar moet qua tijd wel worden meegerekend. Het is voor de baby maar ook voor de ouders niet voordelig om langer dan 3 uur te fotograferen. Overleg dus goed met jouw fotograaf wat je precies wilt. Wat jij het meest belangrijk vindt. Foto's van jullie baby, of de gezinsfoto's. Daar kan de fotograaf dan rekening mee houden.

Houd er rekening mee dat het soms niet makkelijk is om jonge broertjes of zusjes in de foto te betrekken. Je kunt dan het beste voor de meest eenvoudige poses kiezen.

LIFESTYLE FOTOGRAFIE

Bij een lifestyle reportage die altijd thuis plaatsvindt, wordt de baby in de eigen omgeving gefotografeerd. De inrichting van de babykamer, de inrichting van de woonkamer, de andere gezinsleden, kortom alle huiselijke aspecten worden betrokken in de fotografie. 

Heb je een kamer waar je graag wil dat de foto's gemaakt worden? Communiceer dit door naar de fotograaf. De fotograaf kan hier rekening mee houden. 

De bedoeling van een lifestyle shoot is dat het niet teveel geposeerd is. De fotograaf zal wat aanwijzingen geven maar fotografeert graag de natuurlijke, ontspannen momenten tussen jullie. Oudere kinderen worden in deze shoot betrokken, maar nooit gedwongen. Het fijne van newborn lifestyle is dat de fotograaf het oudere kindje in de shoot kan betrekken wanneer het kind daar zelf aan toe is. 

Newbornfotografen.info

Email: info@newbornfotografen.info

KvK-nummer: 69078556

©2018 Newbornfotografen.info |  Terms of Use  |   Privacy Policy