Zoeken

Even voorstellen!


Ik ben Marjan Laban, de vrouw van Marinus, moeder van vier volwassen kinderen en sinds 10 maanden ook trotse oma van een geweldige kleindochter.

Ik ben sinds 5 jaar newborn fotograaf. De wereld van de fotografie was me niet vreemd, ik ben ruim 15 jaar stylist, (hoofd)redacteur en auteur van diverse boeken geweest waardoor ik heel erg veel met fotografen heb samengewerkt. Verder heb ik veel evenementen helpen mee organiseren en heb ik voor heel wat mensen workshops op creatief vlak gegeven.

Toen ik eenmaal het besluit had genomen om zelf ook te gaan fotograferen was het voor mij al lang duidelijk dat dit baby’s zouden zijn! Het heeft een hele tijd geduurd voor ik mezelf fotograaf durfde te noemen. Ik vind het een eretitel en ik wilde er zelf zeker van zijn dat ik deze titel ook waard was.

Een baby is mijn grootste inspiratiebron. Zo eenvoudig mooi zich uitstrekkend naar het leven! Kleine ongeschreven boekjes waar weldra met mooie letters in geschreven gaat worden. Er zullen ook pagina’s met lelijke krassen in komen en niet elke pagina zal met evenveel plezier gelezen en opnieuw gelezen gaan worden. Wat is het dan geweldig dat het begin zo puur en ongeschonden is! De mooiste les die ik elke keer weer van een baby leer is dat ze nog niets gepresteerd hebben, in de broek poepen en plassen, papa en mama s’nachts uit de slaap houden, het hele schema in de war schoppen en toch in staat zijn om mensen de gelukkigste dag van hun leven te bezorgen. Gewoon omdat ze er zijn! Hoe bijzonder is dat?! Door deze kleine wezentjes ben ik nog meer gemotiveerd om meer ‘te zijn’ en minder te moeten.

Ik vind het heel belangrijk om deze bijzonder eerste periode van een mensenleven vast te leggen. Ik ontvang mijn kleine gasten in mijn studio in de Achterhoek die is ingericht als een soort verlengstuk van de roze en/of blauwe wolk waar ouders nog in zitten. Mijn studio is meer een huiskamer waar ik ook de baby’s fotografeer. Inmiddels hebben al enorm veel ouders de gang naar mijn studio gemaakt vanuit heel Nederland maar ook Duitsland en België. Mijn foto’s zijn het best te omschrijven als zacht, lief en romantisch en met liefde voor wat is geweest. Je zult in mijn foto's dan ook veel oude materialen terugvinden.

Ik fotografeer sinds een paar jaar bijna alles vanuit een rolstoel waardoor er een hele nieuwe wereld voor mij openging. Je leert anders te denken en anders te werken en komt er dan achter dat hoe je altijd dacht dat het hoorde, of hoe anderen dachten dat het hoorde, absoluut geen geschreven wet is! Sterker nog ondertussen zijn er heel wat mensen bij mij op de workshop achter gekomen dat zittend fotograferen enorm veel voordelen heeft.

Nu sta ik aan het begin van een nieuw hoofdstuk newbornfotografen.info Samen met twee collega’s hebben we dit opgezet. Waarom? Omdat ik vind dat het meest kostbare wat je als mens ooit kunt ontvangen met de beste zorg, met het grootste respect en met de meeste veiligheid in de beste omstandigheden vastgelegd moet worden. Een baby is niet een wezen die je zomaar even op de foto kunt zetten. Als fotograaf moet je heel goed weten waar je mee bezig bent! Verder vind ik het heel belangrijk dat de ouders dit ook ervaren vanaf het moment dat het eerste contact gelegd wordt.

Verder geloof ik heel erg in samen! Daarom vind ik het ook erg belangrijk dat newbornfotografen.info een plek wordt voor fotografen waar ze zich veilig voelen. Waar ze kunnen sparren en met vragen kunnen komen, zich kunnen ontwikkelen, elkaar kunnen helpen waar nodig en elkaar zien als collega’s. Het is een geweldig platform om met elkaar de schouders er onder te zetten in verschillende werkgroepen zodat ieder lid op zijn/haar eigen manier kan meewerken om ons geweldige beroep nog mooier en beter te maken!

Ik ben een idealist en een optimist! Ik ga altijd uit van mogelijkheden en ik richt me op de doelen die ik wil halen. Gaat dat altijd even makkelijk? Nee, zeker niet! Ik heb (zoals zo veel mensen) in mijn leven heel wat deuken en butsen opgelopen. Soms was de weg bijna onbegaanbaar maar ik vond toch altijd wel een piepklein hobbelig paadje waar ik op verder kon strompelen. Dit nieuwe pad wat newbornfotografen.info heet zal vast ook niet altijd over schoon geschrobde straatjes gaan. Dat hoort er nu eenmaal bij als je aan iets nieuws begint. Maar ik ga vastberaden op pad en houd het doel voor ogen! Heb je zin om mee te lopen?

Hartelijks, Marjan

6 keer bekeken
Newbornfotografen.info

Email: info@newbornfotografen.info

KvK-nummer: 69078556

©2018 Newbornfotografen.info |  Terms of Use  |   Privacy Policy